Rabarberkräm

Nu har vi nyss ätit årets första rabarberkräm. Sommaren är här! :)


Inspiration

Okej, det har varit sämst uppdatering i denna blogg de senaste dagarna. Det beror på att vi har haft en gruppinlämning att skriva i skolan. Hela veckan har vi i princip suttit méllan 9 och 18. Det gör att man är ganska slut när man kommer hem. I går däremot var jag faktiskt ledig och det var underbart!

I torsdags var jag och tjejerna iväg på premiären av Sex And The City 2. Den var grym! klart sevärd! Hela salongen asgarvade emellanåt. Såg för övrigt hela sex killar i salongen, det ni!

I går var jag som sagt ledig och hann till och med sola i en och en halv timme innan det blev mulet väder och kallt. På kvällen var det växtauktion där folk tar med sig skott som sedan auktioneras ut. Pengarna går till välgörande ändamål. Det var riktigt skoj! Köpte en svartvinbärsbuske för 50 kr och fick en Bellis och en tobaksblomma av mamma. Lätt att jag ska med nästa år också. Fick massa inspiration så hela förmiddagen har jag varit ute och grävt i rabatten längs vår uppfart och planterat. Bellisen på ena sidan och tobaksplantan på andra sidan. Dessutom flyttade jag massa purpurklätt upp i rabatten från grusgången. Har hur mycket som helst! Dessutom var jag uppe i den överväxta rabatten på baksidan och flyttade ner en pion till min pionrabatt och en liten akleja. Hade kunnat hållt på hela dagen känns det som, men sedan kom regnet och då var det inte så roligt längre.

Ikväll ska vi hem till mamma och pappa och grilla och få lite jordgubbsplantor och gräslök. Är helt plantgalen just nu känns det som! :) Får se till att ha en liten bytardag med kusin Maria också, eller vad säger du, det låter väl bra?

Ses&hörs allihopa!

Full rulle mot sommarlov!

Helgen var toppen. Alla hade riktigt roligt på vårfesten! Bättre väder hade vi inte heller kunnat få. Satt och myste och grillade i vilsta innan festen drog igång på riktigt, sen höll vi igång till kl tre på söndagsmorgonen. Det blev sedan kebabrulle till lunch, riktigt smarrigt. Sen kom jag hem och tog en liten power nap för att återhämta mig lite.

Nu håller vi på med projektet i skolan. har suttit mellan 9-18 i två dagar nu typ. Och så lär det fortsätta. imorgon hoppas vi dock på att ha fått klart det mesta så att vi kan redigera och finslipa det sista på torsdag. Hoppas hoppas att det går enligt planerna. På torsdag ska vi på bio alla brudar också. Sex and the city 2. Håller tummarna för att den är toppen!

Därefter blir det en ganska lugn helg hoppas jag, för på måndag har vi tacokväll med massa vin! Kanska inte riktigt lika mycket vin som förra året.... Sen är det till att träna på projektpresentation på torsdag så sommarlovet firas med besök på papas tapas.

allt detta innebär att det är en ganska hektiskt vecka och två dagar innan det blir sommarlov, men fan så kul vi kommer att ha!

Ses&hörs!

Lycka!

Jag hittade en jättefin bikiniöverdel som jag köpte. Det är en bandeau och sitter uppe ordentligt utan axelband (även fast det fanns med) och det var ju precis det jag var ute efter! Dessutom hittade jag fina armand som jag kommer att premiäranvända imorgon!

Köpte också ett par örhengen, men de var trasiga redan när jag kom hem och de bara hade legat i påsen så de får åka tillbaka till affären imorgon.

Det är så underbart uten nu! Päronträdet och häggen blommar för fullt och vilken dag som helst börjar syrénen och det fina äppelträdet att blomma. Det är så himla härligt med försommar!

Nu gäller det att tagga inför vårfesten i morgon. Funderar på om jag ska göra det med en god bok i sängen med balkongdörren öppen, så himla mysigt! Skulle gärna vilja ha ett cafébord med två stolar ute på balkongen, det får man ta om man hittar några billiga någon gång.

Trevlig helg!
Ses&hörs!

Varma kvällar!

Ja, det kan man säga att det är nu. därför har Robin och jag nu lagt undan våra tjocktäcken och har bara påslakan kvar i sängen. Det är inte klokt hur mycket plats två tjocktäcken tar upp. Helt plötsligt känns sängen jättestor.

Lästa nyss på Aftonbladet att Fångarna på fortet kommer tillbaka. På riktigt denna gång. Med riktiga Gunde Svan osv. Inga andra larviga programledare som tror att de gör jobbet minst lika bra. För det gjorde de inte. Så det kommer iaf jag att titta på.

Nu ska jag iväg till skolan om ett tag för att köra igång med projektet. Ska släpa min lilla smidiga (eller inte) 17":are fram och tillbaka idag. Vilken lycka i värmen. Idag blir det iaf uppvikta jeans skulle jag tro. riiiktigt varmt ute. Blev nästan svettig av att göra rent kattlådan, då är det varmt. Men observera att jag inte klagar! Jag tycker att det är UNDERBART!

Hoppas att det är fint väder imorgon också, då är det vårfest med grillade hamburgare, brännboll, kubb, och massa PARTY! ska bli så skoj!! sen har vi en slitig vecka framför oss och sedan är det sommarlov på torsdag. 13 dagar kvar!! Wohoo!

Ses&hörs!

Oh!

Kom just på att det var igår vi såg vårt underbara hus för första gången! (för ett år sedan) Det var kärlek vid första ögonkastet! Nu bor vi här och har snart renoverat klart. Robin tor att badrummet blir klart innan midsommar. Jag är skeptisk ;)

Vill inte vara inne

För fem öre när det är så fint väder! Jag traskar runt i min trädgård och tittar och pillar och rensar. Ibland staplar jag ved också. Fast inte så mycket för det är så äckligt kvavt just nu att man blir svettig på två sekunder. Jag har bestämt att det är en syssla man får ägna sig åt lite senare på kvällarna.

Igår var vi och köpte massa jord och planterade ut luktärtor, tomater och planterade om andra små gryn som förtfarande behöver växa till sig lite. Men snart åker gurkorna ut, då får vi ett halvt köksbord tillbaka. Det är nämligen så att vårt matrum är det bästa växthuset vi kan få tag på just nu.

Annars så är min lugna vecka snart över och då brakar projektet loss! Vi har bestämt att vi ska sitta mellan 9-18 varje dag nästa vecka. Det blir ju toppen det. Eller inte. Just därför hoppas jag att det inte är högsommarväder nästa vecka för då blir jag avis på alla andra.

Jag har kommit fram till att jag skulle vilja ha en ny bikini också. En bandeau som man kan ha utan axelband. Det skulle vara härligt att hitta en billig sådan. Blir nog en tur till tuna park imorgon efter skolan för att se om jag kan ha tur.

Nu ska jag gå ut och kolla i våra uthus/garage osv för att se om jag hittar något som man kan snickra ihop till ett myggfönster. Det är inte trevligt när det är 26 grader när man ska sova och det finns miljarder (uppskattningsvis)mygg utanför fönstret... 

Ses&hörs!

ojojoj.

Idag har vi jobbat hårt! Har tre olika potatissorter i 12 rader ute i trädgårdslandet. Sen så har robins pappa varit här så de har fixat massor i blivande badrummet. Känns inte som en dag för tidigt att få lite ordning där. sen så har vi också travat massor med ved idag, så nu har vi nästan ingen vedhög kvar. Ända tills Robin bestämmer sig för att klyva mer ved. Vilket jag hoppas = never just nu. är trööött!

Men ikväll blir det mys framför tvn. Kanske i sängen i stället för vardagsrummet. Vilken lyx det vore. Får jobba på det.

Får inte glömma att berätta vad smarta Amanda gjorde igår i det fina vädret. Eftersom att jag vet att jag alltid bränner mig varje vår/sommar så var jag smart och smörjde in armar och ansikte med solkräm för att inte bli förvandlad till kräfta. Mycket bra. Igår kväll kliade jag mig i svanken och den brände som eld? Vrider mig för att kolla och inser då att eftersom jag böjt mig över trädgårdslandet hela dagen så har t-shiren glipat i svanken så jag var solbränd. Såklart. Trodde jag verkligen att jag skulle klara mig från det? Ja. Gjorde jag det? Nej. Men nu vet jag det till nästa gång. Då ska jag för guds skull inte glömma att smörja in svanken!

ses&hörs!

Sommar!

Ja! Äntligen lite sommarvärme! Det är ju inte helt fel. Dagen har tillbringats så att vi har grävt upp potatislandet för första gången för oss. Det tog tre timmar och det var inte lätt i den strålande solen. Snacka om att välja rätt dag. Sedan åkte vi till växtriket och köpte tre olika sorter potatis och lite frön till rädisor, morot, sallad sockerärtor osv. Så imorgon är det stor planteringsdag på Linnéa! Har tvättat 4 maskiner tvätt idag och alla har torkat på ett litet kick. Underbart att slippa ett tvättrum i en lägenhet just nu. Finns det något som doftar bättre än tvätt som har hängt ute och torkat? Jag tror faktiskt inte det.

Snart bär det av till mamma och pappa för att grilla. Jag är vrålhungrig. Kanske till och med blir premiär för att sitta ute och äta? den som lever får se!

Ses&Hörs!

Cykel!

Ja, nu för tiden cyklar jag till skolan. Känns riktigt bra faktiskt. och som tur är så är vägen hem jobbigast.

Nu sitter jag med gregorian-musik i öronen och pluggar inför tentan på fredag (ni håller väl tummarna). Kul att få lov att plugga hela dagen imorgon när vanliga människor är lediga. Inte aaaalllls orättvist :(

Hahaha!

I helgen har jag berättat för släktingar om hur galen vår ena kat är. Jag berättade att det roligaste Skrållan vet just nu är att bära omkring på diskproppen. Hon hoppar upp på diskbänken när man inte ser det och så vet man aldrig vart man hittar den sen. Imorse vaknade jag av att hon förde ett himla liv i sängen och att hon busade med något. Gissa vad. Jomenvisst! Kattrackaren har tagit med sig diskproppen upp i sängen och ligger och gnager på den. Väldigt mysig katt det där. Det slutade med att jag tog ifrån henna diskproppen, lade den i min sänglåda och försökte somna om.

Sedan dess har det hänt ganska mycket. Vi har städat ur "badrummet" på nedervåningen för att eventuellt komma igång med att få det klart igen. Sen har vi klippt gräset, klyvt ved, tagi fram och pumpat min cykel (kanske cyklar till skolan imorgon) och pluggat lite. Och det ska jag fortsätta med nu. Ända tills Wallander börjar, då ska jag svira om till pyjamas och gosa i sängen och plugga i pauserna.

På fredag har jag terminens sista tenta!! Synd bara att vi har ett groteskt projektarbete kvar innan det blir sommarlov :(

Ha det toppen allihop!!!


Fredagslyx...

...Är att vara bortbjuden på middag. Underbart att slippa komma på någon egen mat att laga utan spis och så. Tur att man har en svärfar som fyller år ;). 

Det är ialla fall kvällens planer, nu drar vi!

Ses&hörs!

Tentavecka... typ

Ja, nu är det dags igen. Om en vecka imorgon är det tenta, så nu blir det inte mycket skrivande tid här. Hela helgen är vi uppbokade (förutom söndag).

Är det någon som förstår vad det är för fel på vädret. Solen skiner och allt ser så fnt ut ända tills man går ut och fryser ihjäl. Det är nästan så att jag funderar på att ta fram en varmare jacka igen. inte så kul. det är ju maj. Vill ha lite värme nu också!

Det verkar för övrigt som att alla våra fyra pioner vi fick förra sommaren har klarat sig. De börjar krypa upp nu. Nu är det bara att hoppas på att de blommar ochså. Annars får vi vänta ett helt år till, och det vill vi ju inte!

Tatueringen läker så fint, men det är lite sårskorpor kvar som jag vill ha bort innan jag lägger upp en ny bild.

Nu ska jag tillbaka till plugget iegn.

Ses&hörs!

Smörjer och smörjer

Det måste man göra för att det ska bli så fin tatuering som möjligt. Jag gör det med andra ord lite då och då. Nu längtar jag bara till att sårskorporna läker så man får se hur den blir på riktigt!

Valborgsmässoafton firade vi i sundbyholm tillsammans med goda vänner. Det var riktigt trevligt! Massa god mat och paj och munkar osv osv. Vi hade egen brasa och allt, så det kan inte bli bättre! Eller jo, jag fick myggbett och det hade vi ju kunnat hoppa över.

I går sov jag hos mina föräldrar. Mamma och pappa var borta och jag var hemma för att hålla mina systrar lite sällskap. Sen rusade klockan iväg och det resulterade i att jag blev kvar där. Mysigt att sova hemma ibland!

Idag har robin och jag varit duktig och klyvt ved och jag har rensat lite i rabatterna. Om bara den här förbaskade förkylningen kunde släppa någongång så att man orkar göra saker ordentligt så skulle jag bli glad.

Nehepp. Nu ska jag gå och smörja lite, har inte gjort det sedan i morse.

Ses&hörs!

RSS 2.0