Sovmorgon

Ljuvligt!

Gröna fingrar

Hej alla!
Idag har det varit en trevlig dag även fast jag har varit tröööött. Föreläsning på förmiddagen och sen labb på eftermiddagen. Dock var vi bio-brudar så smarta att vi började labba tidigare och fick gå hem vid tre! Eller ja hem och hem. Jag och Ellinor och Maria åkte till ÖB och handlade massa nödvändiga saker som balsam, hårinpackning, body butter, avsminkningsservetter osv. Köpte faktiskt storpack toapapper och fönster puts också ;)
Därefter bar det av till växtriket, ojoj, där skulle jag kunna spendera massor om man hade en stor trädgård och ett hus med 1000 fönster! Köpte iaf små minikrukor som jag sådde prydnandgräs i (tror att det kan bli gulligt till påsk) och mini-mini påskliljor. Köpte även lite kattgräs till ragge som jag också har sått idag. Hoppas att jag kan hålla mina odlingar vid liv... Köpte även lite jord och har planterat om ALLA mina krukväxter (utom klängblomman, vet liksom inte hur det skulle gå till). Känner mig ganska vuxen idag med blommor och fönsterputs!

Det var det jag hade att berätta än så länge.
Ses&hörs!

P.S Project Runway ikväll :D D.S

Effektiv till 1000

Vaknade idag runt klockan 11 och ställde om klockan till 12 istället :P
Satte mig framför tv och började skriva rent föreläsningsanteckningar. rätt som det var var klockan halv 3 och det var dags att äta lite och sedan åka till jobbet. Efter jobbet lade jag mig i solariet en sväng. Så himla skönt att koppla av lite! åkte raka vägen hem efter det och då hade Robin lagat ugnspannkaka, mums! sedan satte jag mig vid pluggsakerna igen och förberedde lite laborationer och skrev rent lite mer. Så jag har varit SÅ DUKTIG idag!
Tittar nu på Vårt bröllop i era händer och samlar på mig lite inspiration, men det ger inte så speciellt mycket. Däremot skulle jag vilja ha en weddingplanner, men jag tror att Kusin Maria kommer hjälpa till med allt som behövs!

Ses&hörs hörrni!

Seg lördag

Är lite trött idag efter jobbet igår, men det är ju skoj med pengarna. Åkte iväg med mina systrar till Lager 157 idag. De hade inte så mycket, men jag fick shoppa lite i alla fall. Nu sitter jag framför tvn och myser. Jag ska bara ta det lugnt hela kvällen. Härligt! Imorgon ska jag jobba lite till, sen får det vara nog för några veckor ;) Ska försöka få lite plugg klart också.
Ha en mysig kväll allihopa!

Ses&hörs!

Jobb

Imorgon blir det en tuff dag. Först 7 timmar skola och sedan jobba 7 timmar. Kommer hem vid 02.30. Blää. Fast det är ju kul med pengarna, lite dollars säger man ju inte nej till =). Sedan ska jag jobba en snabbis på söndag också 15.30-19.00 inte så lång tid, men med dubbel OB så blir det lite pengar det med! Loggade förresten in på skatteverkets sida med mitt bank-id för att kolla hur mycket jag kommer få tillbaka eller om jag kommer få betala. Det visade sig att jag får tillbaka 5863kr exklusive ränta! Jag kommer bli rik! antar att alla studenter känner igen sig i det resonemanget! Jag är med andra ord ganska nöjd idag. Men nu ska jag krypa ner i sängen och försöka vila så mycket som möjligt så att jag åtminstone kan hålla ögonen öppna imorgon. Avslutar med en uppmaning åt er alla att skicka lite av er energi till mig imorgon kväll.

Ses&hörs!

Trött

Idag har varit en lång dag känns det som. Först föreläsning i förmiddags och sedan labb på eftermiddagen. När jag sedan kommer hem får jag ryck på att ut och springa, i minusgrader. Hur smidigt är det liksom? Tog cykeln och möte upp Sara och så bar det av till Kronskogen. Var riktigt skönt faktiskt. Hade precis lagom med kläder på mig och allt sånt. Har på något sätt lyckats gå o lägga mig sent denna vecka och är därför ganska trött. Men det är bra att vara van att vara uppe sent eftersom de blir en grym kväll imorgon! En besvikelse dock att stället vi skulle till och hade planerat allt utifrån skulle ha stängt denna vecka! Typiskt, men vi ska ha grymt kul ändå.

Kanske bloggar från Sara imorgon kväll...
Ses&hörs!

Jaha

Vad ska man skriva om en sån här dag? Ingenting speciellt har hänt, och inget speciellt kommer att hända heller. Får väl berätta lite om hur det var att börja en rolig kurs igen. Eller ja, allt hade varit roligt efter den förra :P
Det är lite konstigt egentligen, har man en tenta att plugga till så tycker man inte att timmarna räcker, men när man har haft en föreläsning på den nya kursen och massa fritid så vet man ine vad man ska hitta på. Är det bara jag som känner så? Har tittat på 2 avsnitt dokumentär (typ som Planet Earth fast med jorden utveckling) med Robin och lagat mat osv och klockan är ändå inte mer än halv nio. Är det något fel på klockan idag?

Aja, ser iaf fram emot onsdag (igen:)) kan säga det hur många gånger som helst. Kommer att bli så kul!!!!!
Ses&hörs hörrni!

Vilket bakslag!

Det har varit en skön helg. I lördags var jag och eldade hos Maria. Det var hur kul som helst och det blev jättefint på tomten (så fint det kan bli när det är så lerigt i marken). När jag var där ringde min syster och ville ha hjälp med att slinga håret, så det var bara att pallra sig vidare till nästa stället.


Idag söndag så har vi varit en sväng ute i Ärla och gått på långpromenad. Det var mysigt. Vi gick till en sjö med värsta isen och konstaterade att det snart är vår. ca 40 minuter senare när vi precis kommit in igen börjar det snöa !? Alltså, vad är detta?? Vi hade planerat att byta till sommardäcken på bilen nu iveckan, men tydligen inte.. Blir så trött!





Vet inte hur jag lyckades få detta inlägg i kursiv stil (ja jag vet hur man ändrar) måste ha blivit nåt knas, för jag har gjort allt som man ska om man INTE vil ha kursiv text, men bloggen vill inte samarbeta helt enkelt.
Ikväll blir det Beck och sedan sängen. Det gäller att ladda upp med sömn, för vi kommer missa några timmar natten mellan onsdag och torsdag, men det kommer heltklart att vara värt det!!!

Sara; Jag satt faktiskt hela två timmar denna gång =)

Mysig torsdag

Det är inte varje torsdag man går på bio och sedan ut och äter. Det gjorde vi igår. Maria och jag ville hitta på något eftersom vi hade tenta, och så blev det. Filman var jättebra, även om det inte hade med allt från boken (det hade blivit 5 timmar film då) så var det ändå liksom inget som fattades på något vis. Rollerna var bra tillsatta utifrån hur jag tänkt mig karaktärerna. Dock var det lilte svårt att tänka bort Peter Haber som någon annan än Beck. Dessutom var Becks coola granne med, men jag kände inte igen honom utan kragen och brillorna och det oreanga håret, så det var rösten som jag kände igen :P

Därefter gick vi till Thai Classic och käkade mumsig mat. Jag och Maria beställde fläskfilé med vitlök och peppar. Den var supersmarrig!

Ska nog förbi Tuna en sväng idag, Maria och jag har ju inget att göra denna fredag så vi fortsätter att roa oss ;)

Ses&hörs!

Lååång helg!

Äntligen är tentan klar. kändes ganska bra, fast i denna kurs är jag bara ute efter att klara den. Har varit en helt värdelös kurs! Ska bli härligt med en intressant kurs på måndag, Tillämpad genteknik here we go!

Ska på bio ikväll, äntligen är det dags att se Män som hatar kvinnor. Jag hoppas bara att jag inte har för höga förhoppningar så att jag blir besviken. Efter bion ska vi ut och äta. Myysigt!

Ses&hörs

Skickar en tanke till Sara i skidbacken!

Tenta imorgon

Idag har Maria och jag varit duktiga o pluggat. Var riktigt mysigt, för vi bäddade ner oss blan filtar ute i det fina vädret som har varit idag. Och såklart drack vi smarrig bärdrink.
Som sagt så är det tenta imorgon och det känns helt ok. inte toppen, men så mycket tid orkar jag inte lägga ner på denna konstiga kurs.

Nej, hörrni-tillbaka till Grey´s anatomy

Ses&hörs

Plugg, plugg

Ja, det existerar inte så mycket annat just nu. Maria har varit här hela dagen och vi har faktiskt fått ganska mycket gjort. Vill bara att det ska vara torsdag eftermiddag och att tentan är över. Det här är no den jobbigaste tentan vi har haft. Inte direkt för att det är svårt utan för att vi har en hopplös lärare som bara delar ut formler och bilder och tror att vi ska förstå teorin bakom det genom att titta på formlerna. Liiite jobbigt. Dessutom är han sällan på skolan och är jättedålig på att svara på mail... Men men.

Annars är det riktigt bra. Älskar det fina vädret som har varit idag. Härligt med sol!
Nu måste jag fortsätta med plugget..
Ses&hörs!

Söndag med fint väder

Jag gör inte så mycket roligt idag. Pluggar och så har Robin och jag tvättstugan idag, så det blir mycket spring upp och ner för trapporna. Känner faktiskt att jag har ett bra flyt på plugget idag, massa energi, kan det bero på att solen tittar fram kanske?
Har förresten klippt klorna på Ragge idag. det gick jättebra faktiskt. Men jag vet inte riktigt hur långt man törs klippa. Undra om det finns på youtube om man söker på "how to.." :P

Mamma: Hunden var Nemo. Han var ganska läskig så Ragge fick fräsa lite, men han var ganska spännande på samma gång. Härligt att det är flera som gillade Emilia!

YES!

Ingen Uggla till Ryssland! Gillar faktiskt låten som vann. Fas jag hade ju helst sett att Emilia vann, men vad som helst är bättre än desperata Ugglan.

Katten har varit grymt mysig idag, ända tills vi fick hundbesök, då sprang han in bakom soffa och gömde sig. Vår lilla Ragge som han numera heter<3

Förrresten, det var en hemsk tant inne på pizzerian idag när vi väntade på våra. Hon kommer in och säger följande:
-Jag vet hur ni ska göra för att era pizzor med kantareller ska bli goda. Ni har ju burk-kantareller och de blir ju så hemskt beska. När jag har burk-kantareller i maten så sköljer jag dem i kallt vatten och sedan så steker jag dem. Då blir de jättegoda! den är min väninna som har tipsat mig.
Vi var fyra st som väntade på vårt käk och vi kunde inte göra annat är att titta på varandra och undra om hon verkligen menade allvar! Vi kom helt av oss i vårt samtal. En halv minut senare lägger hon till en viktig detalj:
-Ni borde ha på mer krydda på er Pommes frittes, de smakar knappt någonting!

Vi typ; WHAT!!?? Vad håller människan på med? Ska hon ändra på pizzerians hela meny eller vad vill hon? Gå till ett annat ställe om du inte gillar vår Luna! Jag får utslag av sånna människor!!

Detta var kvällens lilla update.
Ses&hörs!

Fredag

Metoxygrupp!!!          (= omehhh!!!!!)
Hade skrivit värsta inlägget när jag måste ha klickat på någon konstig knapp så att allt försvann, så nu blir det en lite kortare sammanfattning:
I fredags hjälpte några stycken till med tävlingen teknik8an. Vi hade en trevlig dag som traditionsenligt slutade med hänga gubben. (Jag tror att Lasse hittade på vissa ord/städer). på kvällen kom det hit lite folk (alla blev kära i katten) och det var Så ska det låta och Let´s Dance som gällde. Äntligen åkte tanten ut! det borde hon ha gjort för flera veckor sedan!

Ikväll är det melodifestivalfinal! Äntligen är karusellen över för detta år.  Jag tycker att det är jobbigt med alla del-finaler och dueller och Petra och allt vad det är, men jag kan inte riktigt låta bli att titta =P. Alla bidrag kan vinna utan att det blir katastrof, alla utom ett. Gissa vilket?! Just det; Carolin med sin låt snälla snälla. Alltså seriöst, hur har hon hamnat där. Jag har bara hört två stycken som tycker att låten är bra och det är Titti och Roger på Rix morronzoo, Men såå mycket kan de inte ha röstat att hon har gått såpass långt som hon har gjort. SKANDAL! Skulle inte förvåna mig om hon vinner hela tjottaballongen! Mina två favoriter är Emilia och E.M.D. Motivering: Härliga, glada och lite annorlunda låtar. Heja!

Kommer säkert ett inlägg här senare när det är avgjort.
Ses&hörs


Följa John

Eller kanske följa Bulldozer. Han springer runt och spanar in lägenheten och jag och Robin smyger efter för att kolla vad han gör. Han är grymt kelig och mysig. Hoppas bara att han har lärt sig var kattlådan är, annars blir det inte så skoj. Det kommer kännas konstigt att lämna honom ensam imorgon när jag går till skolan, men jag har kommit på att jag ska lämna radion på så kanske han inte känner sig så ensam. Han är ju inte en riktigt liten kattunge så han kommer nog att klara sig fint. Funderar dock på hur mycket av lägenheten han hinner riva medans han är ensam ;)
Sötnos!

God Jul?

Man kan ju tro att det är jul i alla fall. Typ 7 meter snö ute och minusgrader. Jag som hoppades att våren skulle komma, men jag får nog vänta ett tag till :(. Annars så väntar jag på att klockan ska bli 11 så att vi kan fortsätta med planeringen inför teknik8an. Vi ska komma på en "stafett med teknikinriktning". Ungdomarna ska komma på ett sätt att bygga det bästa verktyget inför olika delmoment. Kan förklara sen på fredag hur det gick.

Ha en bra dag!
Ses&hörs!

Katt?!

Jag kom hem efter träningen idag för att titta klart på Bolt med Sara (började titta för 3v sedan?). Rätt som det är komer Robin och berätar lite sådär i förbifarten att vi ska hämta en katt imorgon! Försöker bomba honom med frågor men han säger att han inte vet vad det är för färg/sort osv. Han vet bara att han själv har döpt katten till Bulldozer, ganska charmigt faktiskt. Hoppas bara att det är en kill-katt och inte en tjej. Kommer såklart lägga upp en bild imorgon! Hoppas att det är en liten gos och inte en gammal sur katt :P

Ses&hörs!

Uppsala igen

Efter en lång helg hade det varit skönt att typ  gå i skolan här och labba på förmiddagen men nej då. Vi ska åka bil i sammanlagt ca 3 timmar för att ha en labb på 1timme och 45 minuter. Ibland känns det ganska jobbigt, men det var bra, för det var en riktigt bra lab som jag lärde mig mycket på. Det gör att det känns liiite (pytte) bättre till tentan den 19. Kanska ska börja plugga till den snart?...
Imorgon ska vi som ska vara funktionärer till teknik8an på lunchmöte och planera lite, ska bli skoj!
Annars så ska jag släpa mig iväg till gymmet en sväng, hoppas att Sara hänger med!

Ses&hörs!

Glömde..

Köpte ett fint SunTrip märke till min overall också =)

Sun Trip

Oj oj,  vart ska jag börja? Från början verkar logiskt så här kommer det:
Fredag: Jag blev upplockad av Johanna och Jimmy som var snälla nog att ta med mig ner på stan (väskan hade varit väldigt tung att släpa på själv) och Johanna och jag gick till bolaget för att köpa gott vin. När vi står i kassakön blir det något fel på systemets kortterminaler (kallas de så?) och det gick alltså inte att betala med kort. Som tur var hade jag kontanter med mig så det blev inget problem för oss. Därefter gick vi till Subway för att köpa middag att äta på tåget. tågresan gick jättebra, och vi kom på rätt buss också, linje 3 mot Ryd. Johanna mötte oss vid bussen och vi gick hem till henne och hennes klasskompis Sofie. Vi satt där ett tag innan vi kom fram till att vi ville kila e sväng till HG (Herrgår´n) för att dricka lite cider/öl. 20 spänn=helt okej för en mugg cider. Med mugg menar jag en sån röd plastmugg som alltid är med i collegefilmer från USA när det är fest (American Pie osv. Det var ju faktiskt springbreak-tema hela helgen.) vi gick hem när klockan närmade sig halv ett tror jag.

Lördag: Vi gick upp runt kl 10 ungefär och intog en frukost framför tvn. Det var då jag skrev det tidigare inlägget.. Vi gick upp o kollade på tävlingen en stund. Den gick ut på att fyra lag fick ett tema och en viss tid att bygga en sandskulptur. Det var ganska underhållande faktiskt. Drog vid ett och köpte varsin cheeseburgare som lite mellis. Gick och handlade snacks inför kvällen och började med mat och hår och outfits osv. Vi drog igång en härlig spellista med massa partyklassiker och stämningen var på topp. En lyckad förfest helt enkelt. Det var kul att träffa Johannas nya vänner och höra på deras historier de haft tillsammans. Vid kvert i tolv (?) drog vi upp till kårallen och partade fram till kl 3 då alla enligt tradition sjöng "stad i ljus" väldigt vackert med massa fulla studenter som ylar fram hela låten ;) Johanna och Sofie gycklade (nya texter till kända melodier) hela vägen hem medans jag fick skoskav. Vi somnade nog runt kl 4 och vaknade vid halv 11.

Söndag: intog frukost framför tvn och slökollade på gilmore girls osv. Efter ett tag började en helskum serie som hette Dr Vegas. Den var värdelös så jag och Johanna tackade för oss och gick till mcDonnalds för att hinna med lite lunch innan bussen gick. Vi hittade vårt tåg och kom hem vid kl 15.50. Jag hade tur igen och fick skjuts hem av Johanna och Jimmy igen. Hade ringt Robin annars, för vi var ganska trötta och det regnade och var kallt och det hade inte varit kul att gå hem. När jag öppnar dörren till lägenheten luktar det underbart, för Robin hade lekt hemmafru och bakat kladdkaka!! Perfekt när man är trött och seg efter en lång helg.

Det var typ allt tror jag. Orkar inte läsa igenom allt efter stavfel :P

Ses&hörs!

Sandslott!

Sitter hemma hos johanna och sofie o kollar på the tyra show. Vi har börja gjort oss klara för att gå o kolla på sandslottstävlingen som är uppe vid campus. Ska bli spännande!

Ses&hörs!

Uppsala

Idag har vi varit i Uppsala och det var spännande. Fick hyra bil genom skolan och åka dit för att labba lite. På förmiddagen fick vi vara i ett riktigt renrum. Det betyder att man ser ut som FBi-sanerare i en riktig sci-fi film från USA. Via hade hårnät, en rånarluva (bara ögonen stack fram) och en grönrandig överall över de vanliga kläderna. Fick även byta skor till sköna tofflor. Det var riktigt noga med renheten så när vi bytte skor fick vi sitta på en bänk och absolut inte sätta ner strumporna på golvet. Vi var så otroligt snygga!!
På eftermiddagen var det inte lika häftigt. då var vi i ett konferansrm typ. De hade flyttat in instrumentet (värt en mille) dit så att vi skulle få plats ordentligt. Det var en AFM apparat -Atomic Force Microscopy.
En spännande dag helt enkelt!

Imorgon bär det av till Linköping. Tåget går 18.09 men jag ska träffa Johanna tidigare på stan för att köpa med oss middag från Subway. Det blir smarrigt!
Kommer med andra ord att bli lite dålig uppdatering nu i helgen med det kommer nog ett grymt inlägg på söndag kväll om jag orkar. Trevlig helg allihopa!!

Ses&hörs!

Massa påsar!

Det är så härligt att gå på stan när man kan göra riktiga fynd! Det har vi gjort idag alla, tre. Vi hann faktiskt med en trevlig fika också. Vi var ju tvungna att bjuda Ellinor som fyller år idag; GRATTIS!!!

Får inte glömma bort Grey´s Anatomy ikväll!
Nu är det mer bloggdesign som gäller!
Ses&hörs!

Tuna park snart kanske?

Sara och jag sitter nu och väntar på Ellinor så att vi kan traska iväg sen. Ellinor är nämligen ute på finresturang och äter idag. Vi ska fika och bränna lite presentkort. blir nog bra!

Imorgon är det Uppsala som gäller! Ska iväg och labba där borta. Ska bli skoj att få se lite proffsutrustning.

På fredag bär det av till Linköping!! ska på suntrip party där. Blir nog skitskoj! Jag, Johanna och Johanna får röja runt ;)

Ses&hörs!

Yes!

Behövde bara pilla i typ en timme för att få fram en hyfsad header, designproffs kanske?.. Näe, tror inte det.

God natt!

Design

Detta verkar vara ganska krångligt, men jag satsar på trial and error. Det har ju funkat för andra förut..

Jaha..

Nu har jag också skaffat blogg. Undrar om jag blir häftig nu då?.. Jag klagar massor på alla som uppdaterar sällan, så jag får se till att inte hamna där själv.

Just nu:
-har jag pillat lite med ett kollage av alla fina bilder från kryssningen
-imorgon planeras en tripp till tuna park med tjejerna. Får berätta mer imorgon..

Ja det var väl typ det.
ses &hörs!

RSS 2.0